Κυνική ομολογία Αδώνιδος για τους αναισθησιολόγους: «Όλα στη ζωή είναι ρίσκο, έτσι κι αλλιώς οι ασθενείς που περιμένουν χρόνια να χειρουργηθούν κινδυνεύουν!»

Σε μετωπική σύγκρουση βρίσκεται ο υπουργός Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς  μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τους αναισθησιολόγους ότι ναι μεν είναι ρίσκο η πολύωρη απασχόλησή τους «αλλά έτσι κι αλλιώς, όλα στη ζωή είναι ρίσκο».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) όπως καταγγέλλουν έθεσαν στον Υπουργό Υγείας την εξής ερώτηση:

«Πως θα εξασφαλίζετε τα ελάχιστα όρια προδιαγραφών για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας τα οποία προβλέπουν ότι εντός χειρουργείου απασχόληση των αναισθησιολόγων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 25 ώρες πρωινής εργασίας εβδομαδιαίως και ότι στην εφημερία ο μέγιστος ασφαλής χρόνος συνεχούς εργασίας εντός του χειρουργείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 12-16 ώρες/24ωρο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα κινδυνεύουν οι ασθενείς».

«Η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν ωμή και κυνική» τον κατηγόρησαν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ.

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι ρίσκο έτσι κι αλλιώς, όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Έτσι κι αλλιώς οι ασθενείς που περιμένουν χρόνια να χειρουργηθούν κινδυνεύουν» ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη κατήγγειλαν οι γιατροί της ΟΝΓΕ, σχολιάζοντας δηκτικά ότι η απάντησή του θυμίζει το «πάμε και όπου βγει, δηλαδή η ζωή των ασθενών στα ζάρια».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας μετά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμου του ιατρικού κόσμου αλλά και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στα social media επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με απειλές για προσφυγή στα δικαστήρια και επιχείρηση εκφοβισμού των νοσοκομειακών γιατρών.

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν έκανε ποτέ αυτή τη δήλωση. Μάλιστα σε αντιπαράθεση στα social με τον Πάνο Παπανικολάου γραμματέα της ΟΕΝΓΕ όχι μόνο τα αρνήθηκε αλλά εκτόξευσε και απειλές.

«Γιατρέ για να μην βρεθούμε στα Δικαστήρια θα ήθελα να αποσύρετε αμέσως αυτή σας την ανάρτηση! Ποτέ δεν είπα σε κανέναν ότι θα πάρουμε κανένα απολύτως ρίσκο! Θα καλέσω στο Δικαστήριο όλους τους παρισταμένους της ΟΕΝΓΕ! Θα παρακαλούσα να το κάνετε αμέσως χωρίς καμμία δικαιολογία!»

Με τον γραμματέα της ΟΕΝΓΕ να του απαντά «Είπατε επί λέξη : «ναι υπάρχει ρίσκο, όλα στην ζωή είναι ρίσκο”. 7 (επτά) μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ ήταν παρόντα. Τα είπαμε αυτά δημόσια στην συνέντευξη τύπου που δώσαμε την επομένη 16/2 (από το 09.00 ως το 09.45 του βίντεο). Άρα τι μου λέτε τώρα κ. υπουργέ ;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί